Cosmetice, Produse de ingrijire si Detergenti VEGANI in Romania

Sursa imagine Marji Beach

O versiune actualizată a acestui articol o găsiți pe pagina www.veganinromania.ro

[Ultimul update 01.05.2017]

Pentru a ne usura viata am creat o lista cu produsele cosmeticele si detergentii vegani disponibili in Romania si unde ii putem achizitiona.

De asemenea in aceasta postare voi incerca sa explic ce inseamna o certificare vegan a unui produs, care e diferenta intre un produs vegan si unul certificat netestat pe animale (cruelty free), precum si sa lamuresc confuziile cum ca un produs bio / natural e implicit si un produs vegan (nu e!).

Ce va prezint mai jos sunt informatii adunate din mai multe parti si concluzii personale.
Imi doresc ca informatiile prezentate aici sa fie corecte si sa poata fi folosite cu incredere.
De aceea, daca considerati ca am informatii gresite sau expirate in legatura cu un produs, o marca, o lege, certificare, un magazin etc... va rog sa ma contactati si sa ma trageti de urechi :)

De asemenea, daca cunoasteti marci ce nu le-am trecut aici si credeti ca ar trebui sa fie in aceasta lista iarasi va rog sa mi le impartasiti pentru a le trece aici.

Voi incerca sa mentin pe cat posibil la zi aceasta postare.

Sper sa va fie de folos. :)

E o postare mai lunga, pentru a naviga mai usor click pe cuprins :

INFORMATII GENERALE
        Testarea pe animale a produselor cosmetice
        Testarea pe animale a medicamentelor si laboratoarele de vivisectie
        Ingrediente de origine animala
        Produs vegan
DIVERSELE CERTIFICARI
        Certificari vegan
        Certificari netestat pe animale
        Certificari bio / organic sau natural
        Garantia producatorului (in lipsa unei certificari)
COSMETICE si PRODUSE de INGRIJIRE VEGANE
MACHIAJ VEGAN (urmeaza, deocamdata le gasiti la Cosmetice si Produse de ingrijire Vegane)
DETERGENTI si PRODUSE PENTRU CASA VEGANE
COSMETICE ROMANESTI
MAGAZINE
FRUMUSETE FARA CRUZIME in ROMANIA




INFORMATII GENERALE




Testarea pe animale a produselor cosmetice:

Un produs cosmetic poate fi sau nu testat pe animale.
De asemenea ingredientele ce intra in compozitia unui produs pot fi si ele testate sau nu pe animale.

Exista multe alternative etice de evaluare a sigurantei unui produs, mult mai sigure decat testarea pe animale care nici macar nu ofera garantie 100%. Cateva exemple ar fi testarea in vitro (in laborator) sau testarea pe subiecti umani voluntari.

Un lucru care merita mentionat e ca, in principiu, produsele si ingredientele necesita testate riguroasa atunci cand au in compozitie substante noi ce nu au mai fost folosite si al caror efect nu e pe deplin cunoscut.
Substantele consacrate: uleiuri vegetale, vitamine etc.. nu ar necesita in mod normal re-testare.
Deci, in fond si la urma urmei si testarea pe animale este rezultatul goanei dupa profit al unor companii egoiste pentru a promova cine stie ce produs nou sau ingredent nou.

De ce aleg firmele testarea pe animale? Pt ca e mai IEFTINA.

Cateva exemple sunt firmele mari ce le cunoasteti deja: Nivea, L'Oreal, Procter & Gamble, Avon, Chanel, Dior, Burberry, etc... Acestea sunt doar cateva exemple, lista completa include peste 90% din produsele de pe piata :(


  • Legea Uniunii Europene si China




Exista tari in care testarea pe animale e permisa prin lege: de exemplu unele state SUA si mai exista si tari unde e obligatorie cum e de exempliu China (din 2014 s-a mai modificat si la ei legea, astfel incat in anumite conditii companiile pot vinde produse ce nu au fost testate pe animale).

Cateva linkuri despre legea in China, am sa revin asupra lor: Logical HarmonyHumane Society International, PETA si Elephant Room

In UE din 11 iulie 2013 prin lege (legea in lb romana) nu mai e permisa testarea cosmeticelor pe animale, insa asta nu se aplica in cazul cosmetice-medicament - ce se vand prin farmacii gen Avene, La Roche Posay, Bioderma etc.. - si nu se aplica nici pt detergenti, medicamente, vaccinuri, experimente stiintifice in laboratoarele de vivisectie, leacuri naturale (Phenalex Oradea testeaza "leacul miraculos" Antioxivita pe cobai, dupa care ii omoara), etc..

In Europa exista o organizatia ECEAE cu rolul de a certifica produsele 100% netestate pe animale sub legea UE si a se asigura ca aceasta lege e respectata.
Totusi, cum recunosc si ei pe pagina lor, legea europeana impotriva testarii pe animale are multe puncte slabe de care companiile profita din plin.

Cum am spus deja, legea Uniunii Europene impotriva testarii pe animale ofera companiilor multe puncte de scapare, si acestea pot gasi solutii legale pentru a testa produsele pe animale chiar aici pe teritoriul Europei (de exemplu prin incadrarea unui produs in categoria cosmetica-medicament).

Un alt lucru ce trebuie urmarit e ca producatorii pot testa produse sau ingrediente pt piata chineza si apoi pot vinde acelasi produs pe piata europeana (eg: Yves Rocher care a pierdut certificarea Leaping Bunny in momentul in care a inceput sa vanda in China).
In mod normal legea ar trebui sa garanteze ca nu se intampla asta, dar realitatea e diferita.

O alta modalitate de testare pe animale e ca firmele pot contracta alte firme pt a testa produsele in numele lor, caz in care afirmatia "nu testam pe animale" e un mod de a pacali consumatorii neinformati.
Formularea "nu testam pe animale decat daca ni se solicita legal", spusa de o firma ce vinde produse in China ne ofera garantia ca toate produsele ce se vand si in China si in Europa au fost testate pe animale.


  • Cum alegem un produs netestat pe animale ?


Una din variante pentru a va asigura ca un produs nu este testat pe animale si nu a fost niciodata testat pe animale e sa cautati produse certificate sau produse pt care producatorul garanteaza ca nu au fost testate.

Garantia producatorului nu e neaparat de preferat, multe firme vor avea formulari de genul
- "Nu testam pe animale decat daca ni se solicita prin lege",
- "Nu sustinem testarea pe animale",
- "Suntem impotriva testarii pe animale" etc..
Aceste vorbe nu spun nimic, si lasa mult loc de interpretari. Cautati formulari complete si explicite de genul:
- "Garantam ca produsele noastre si ingredientele acestora nu au fost testate pe animale de noi sau de o terta parte.",
- " Nu testam pe animale si nici nu contractam alte companii sa testeze in locul nostru."

O alta varianta ar fi sa cautati firme mici, locale, care nu exporta produse in tari precum China, unde testarea pe animale e obligatorie. Sau chiar firme ce nu exporta deloc, care produc local in cantitati mici si vand local.
In general firmele de acest gen inclina spre utilizarea unor ingrediente naturale, uleiuri si unturi cunoscute pentru proprietatile lor, ce nu necesita testare pe animale.
Si cel mai probabil nici nu s-ar complica cu asa ceva deaorece asta costa bani si nu e necesar, dar si pt ca in mod normal aceste firme sunt si inclinate spre a vinde un produs natural si etic.
Legat de ingrediente, din experienta mea aceste firmulite utilizeaza uleiuri, unturi vegetale, ingrediente alimentare comestibile ce nu se testeaza pe animale.
Cand descoperiti o astfel de firmulita scrieti-i un mesaj sau dati-i un telefon pentru a va asigura ca nu testeaza pe animale si pentru a intreba daca folosesc ingrediete de origine animala sau testate pe animale (conform legii UE ar fi interzis si importul de ingrediente testate pe animale, dar niciodata nu strica sa intrebi si in plus are si un rol de a face cunoscuta cererea si necesitatea dezvoltarii unor produse etice, deoarece cererea ghideaza oferta).


  • Si mai multe informatii


Pentru inca cateva date asupra problemei va invit sa aruncati o privire peste urmatoarele articole: littlemissmetamorph.blogspot.nlwww.launceai.com sau unchaged.co.uk sau pe un alt site complet dedicat produselor cruelty free: www.logicalharmony.net


Testarea pe animale a medicamentelor si laboratoarele de vivisectie

Informatii in limba engleza gasiti aici si un top al celor mai cunoscute dezastre in testarea pe animale, si de ce testarea pe animale nu e eficace.


Ingrediente de origine animala:

Multe produse contin ingrediente de origine animala sau derivate de origine animala.

Chiar si un produs natural poate contine ingrediente de origina animala ucm ar fi:
- lanolina (extrasa din lana de oaie),
- glicerina (extrasa sin oase si tendoane),
- carminul (gandaci rosii zdrobiti),
- extrasul de cartilaj de rechin (foarte folosit in industria cosmetica)
- extracte naturale din grasime animala sau grasimi de origine animala

Pe internet gasiti mai multe liste de ingrediente ce ar putea fi de origine animala. Un exemplu ar fi aplicatia android Animal Free si pagina choose cruelty free.

Anumite ingrediente, cum e glicerina, pot fi atat de origine vegetala cat si de origine animala, din pacate in putine cazuri producatorul specifica pe ambalaj: glicerina vegetala sau glicerina animala.

Un produs ce nu contine ingrediente de origine animala sau derivate de origine animala poate fi considerat un produs cu ingrediente vegane.

O alta formulare poate fi produs strict vegetarian, insa fiti atenti, un produs strict vegetarian nu exclude mierea.


Produs vegan: 

Un produs vegan este un produs care:
- nu a fost testat pe animale,
- ale carui ingrediente nu au fost testate pe animale si care nu contine ingrediente de origine animala.

Am observa ca unii producatori evalueaza cum ca un produs e vegan daca nu contine ingrediente de origine animala sau derivate de origine animala.

In realitate, veganismul presupunerea incercarea pe cat posibil a excluderii oricarei forme de exploatare a animalelor, atat a ingredinetelor de origine animala cat si a testarii pe animale.


DIVERSELE CERTIFICARI


CERTIFICARI VEGAN












Societatea vegana (The Vegan Society) exista din 1944, si a fost fondata in Anglia de Donald Watson. Donald Watson este cel ce a inventat termenul vegan.

Garantia certificarii, conform site-ului The Vegan Society:
- Produsul nu contine ingrediente de origine animala.
- Produsul si ingredientele ce ii intra in compozitie nu au fost testate pe animale.

Din pacate:
- The Vegan Society certifica produse ce contin ulei de palmier (saynotopalmoil.com)
- Producatorul Lavera exporta in China, unde prin lege pana in iulie 2014 era obligatorie testarea pe animale pentru produsele cosmetice. Chiar si asa in 2013 Lavera detinea inca sigla The Vegan Society.
















Vegan OK e o certificare care a originat in Italia si care, dupa spusele lor,e cea mai folosita certificare pentru produse vegane in Italia.
Aceasta organizatie este membra ECEAE si certifica ca produsul e vegan si netestat pe animale.

Garantia certificarii, conform site-ului Vegan OK:
- Produsul nu contine ingrediente de origine animala.
- Produsul si ingredientele ce ii intra in compozitie nu sunt testate pe animale
- Produsul nu contine ulei de palmier (saynotopalmoil.com) (numai produsele certificate incepand cu 2015 ! restul pot contine si ulei de palmier)















One Voice este o certificare independenta, cu sediul in Franta, care sustine etica animala si planetara.

Garantia certificarii, conform site-ului One Voice:

Sigla One Voice portocalie garanteaza ca produsul e vegan si netestat pe animale (nici produsul finit si nici ingredientele nu au fost testate pe animale).

Sigla albastra garanteaza aproape acelasi lucru mai putin ca produsul nu e bio si poate contine ingrediente apicole, deci nu e un produs vegan.

Din pacate:
- One Voice certifica produse ce contin ulei de palmier (saynotopalmoil.com) :(


CERTIFICARI PRODUS NETESTAT PE ANIMALE















Numele Cruelty Free (fara cruzime) a indus si inca mai induce in eroare. Un produs certificat cruelty free certifica strict ca produsul nu a fost testat pe animale, atat. Nu certifica ca produsul e vegan.

Leaping Bunny e una din primele organizatii care a luptat si inca lupta activ impotriva testarii produselor comestice si a detergentilor pe animale.

Cum am scris si mai sus in Europa produsele cosmetice nu se mai testeaza pe animale incepand cu anul 2013 (insa asta nu se aplica la detergenti si produse cosmetice considerate medicament, cele ce se vand in farmacii, cum sunt de exemplu: Avene, La Roche Posay, Bioderma etc..).

In anumite tari testarea pe animale e inca legala sau chiar obligatorie, de exemplu China si SUA.
In China pana in iulie 2014 era obligatorie testarea produselor cosmetice pe animale; aceasta lege permite acum derogari, insa trebuie stiut ca in China se practica la scara larga testarea pe animale.

Mai nou (si probabil si o data cu modificarea legii chineze) Leaping Bunny certifica si companii care vand si/sau produc in China, dar garanteaza ca produsele respective nu au fost testate pe animale. Totusi nu poti fi niciodata 100% sigur, avand in vedere ca majoritatea companiilor vor face tot posibilul sa-si creasca profitul.




O certificare bio/organic certifica ca un anumit procent din produs e format din ingredinte provenite din agricultura organica. 
Aceste ingrediente organice pot fi de origine vegetala sau animala, nu confundati o certificare bio/organic sau natural cu o certificare vegan sau netestat pe animale.
Exista inca multe confuzii legate de asta.

Totusi, UNELE certificari bio / organic garanteaza ca produsele de ingrediente animala folosite nu presupun uciderea animalului, asta inseamna:  lapte, oua, miere. Garanteaza intr-un fel ca produsul e vegetarian.

Insa, ceea ce cautam noi e ca un produs sa fie VEGAN, cum am mai zis: 
- fara ingrediente animale sau derivati animali, 
- produsul finit sa nu fie testat pe animale si nici ingredientele ce il compun sa nu fi fost testate pe animale.

Pt cei pentru care e important ca un produs sa fie cat mai natural, ecologic si mai putin toxic, vestea buna e ca o mare parte din produsele certificate vegan sunt si organice :)

* Certificarea NATRUE

* Certificatea ECO CERT.

* Certificarea One Voice eticheta portocalie

* Certificarea Soil Association Organic

* Certificarea USDA Organic


Mai sunt si alte certificari , dar cum produsele bio nu sunt tema acestei postari las deocamdata aceasta lista incompleta.





Exista produse vegane care nu detin certificare, dar pentru care producatorul garanteaza ca sunt vegane si/sau netestate pe animale. Aceste informatii se gasesc pe ambalajul produsului sau pe pagina producatorului.
Pentru a alege corect cititi va rog explicatia mea de mai sus mai pe larg: Testarea pe animale


COSMETICE si PRODUSE de INGRIJIRE VEGANE


Aceasta lista nu e lista finala, si nu e nici pe departe o lista exaustiva.
Va fi modificata continuu si voi incerca sa o mentin la zi.

Va rog sa imi comunicati daca gasiti greseli sau informatie incompleta, sau cunoasteti produse ce merita sa fie aici si nu sunt :)
Mi-ar placea sa fim o echipa si sa o mentinem impreuna la zi si va multumesc inca de pe acum pentru toate informatiile si corecturile ce le voi primi de la voi :)

Marcile castigatoare din punctul meu de vedere sunt  cele din in lista ce urmeaza, si marcate cu bold in lista detaliata.
Puteti gasi recenzii ale acestor produse chiar aici pe blog (folositi meniul din dreapta pentru a cauta un anumit producator sau produs). De asemenea puteti gasi mii si mii de recenzii la o cautare pe google sau pe blogul vegan specializat in produse de frumusete Logical Harmony.

- 100% Pure - produse naturale, de calitate, noua gama contine lapte
Alverde (in magazinele DM) - preturi foarte accesibile
- Alba Botanica - aproape vegan - cateva produse contin miere
- Attitude - 100% vegan
- Biofficiana Toscana - produse naturale, de calitate
- BJOBJ - 100% vegan
- Bare Faced Beauty
- Bio Plasis - 100% vegan
- Dr Bronner - produse naturale, de calitate
- Dr Haushka - produse naturale, de calitate f buna
- Eco Cosmetics - produse de calitate
- Everyday Minerals - 100% vegan, produse de calitate f buna
- e.l.f - 100% vegan cu exceptia pensulelor de machiaj, preturi foarte bune
- Faith in Nature - preturi accesibile
- Fresh Therapies - 100% vegan
- Inika - 100% vegan
- Green People - preturi accesibile, produse naturale, de calitate
- Jason - aproape vegan - un singur produs nu e vegan deoarece contine ceara, unele produse au preturi accesibile
- Konjac Sponge - 100% vegan
- Lavera - preturi accesibile
- Luna Beaute - 100% vegan
- Lush 
- Lily Lolo
- Melvita - produse naturale, de calitate
- Odylique by Essential Care - produse naturale, de calitate
- Organyc 
- Pacifica - 100% vegan
- PHB Ethical beauty - 100% vegan
- Santaverde - 100% vegan
- Schmidt Natural Deodorant - 100% vegan, produse naturale, de calitate
- Too Faced
- Urban Decay
- Urtekram - produse naturale


O parte din produse sunt vegane.
O parte din produse nu contin ingrediente de origine animala, celelalte contin produse apicole.
Produsele si ingredientele nu sunt testate pe animale.
Certificate bio.
ATENTIE: In septembrie 2016 au lansat o gama noua care contine enzime din lapte ! Toate produsele din aceasta gama contin enzime din lapte !




Site-ul international 100% Pure
Distribuitor in Romania 100% Pure Romania

Produsele 100% Pure si ingredientele lor nu sunt netestate pe animale.

Produsele sunt vegetariene, contin ingrediente vegetale si produse apicole.
Majoritatea produselor sunt vegane, insa pentru a va asigura ca sunt vegane cautati aceasta informatie la fiecare produs in parte: cititi lista de ingrediente sau intrebati comerciantul de la care urmeaza sa cumparati produsul.
ATENTIE: In septembrie 2016 au lansat o gama noua care contine enzime din lapte ! Toate produsele din aceasta gama contin enzime din lapte !

Parerea mea personala: 
Am folosit deja un numar rezonabil de produse marca 100% Pure si le-am si facut cadou.
Sunt destul de multumita de ele si le-as recomanda cu incredere.
Din punctul meu de vedere nu sunt cea mai eficace gama de produse cosmetice vegane si exista mari diferente intre produse, unele sunt extraordinare altele mai putin.
100% Pure raman in topul preferintelor mele datorita ingredientelor de calitate si transparentei producatorului.

O mare parte din produse sunt vegane (nu contin ingrediente de origine animala si nu sunt testate pe animale)Produsele detin certificare bio.


Site-ul DM Romania (gama Alverde)
Site-ul DM Germania (gama Alverde)

Produsele vegane detin certificarea Vegan Society si NATRUE.

Parerea mea personala: 
Raportul calitate pret e imbatabil. Ca si calitate le-as compara cu produsele de larg consum testate pe animale si care abunda in ingrediente de origine animala, parabeni si alte substante controversate (L'Oreal, Garnier, Dove, Pantene, Oriflame, Avon etc..).
Pentru produse de corp si maini sapun mereu apelez la Alverde: gel de dus, crema de maini si crema de corp.
Produsele pentru fata si cele de machiaj nu le-am incercat, deoarece nu m-au incantat ca miros si nici ca forma de prezentare. Insa, m-as astepta sa fie bunicele, cel putin comparabile cu produsele conventionale (L'Oreal, Oriflame, Avon etc..).


  • Avril 
O MICA parte din produse nu contin ingrediente de origine animalaProdusele nu sunt testate pe animale. Produsele detin certificare bio.




Site-ul international Avril.

Produsele Avril nu sunt testate pe animale, conform spuselor producatorului (insa nu detin certificari pt a garanta asta, si nu am verificat daca produsele se vand inafara Europei).

Produsele Avril ce nu contin ingrediente de origine animala sunt marcate pe site, de exemplu acest lac de unghii este vegan

Parerea mea personala: 
Din pacate au foarte putine variante vegane. Am incercat un lac de unghii vegan, e foarte bun si rezistent, si cam atat pot sa zic.
  • Athena's Aloe Bio 50 (Athena's)  
Produsele nu contin ingrediente de origine animala. Produsele nu sunt testate pe animale si nici ingredientele ce le intra in compozitie. Compania mama vinde multe alte game necertificate.


Site-ul international: Aloe Bio 50.

Produsele detin certificarea Leaping Bunny, deci nu sunt testate pe animale.

Pe pachetul produselor si pe pagina producatorului se specifica ca nu contin ingrediente de origine animala.

Compania mama Athena's are insa si game de produse ce nu sunt vegane.

O mare parte din produse nu contin ingrediente de origine animala, celelalte contin ingrediente apicole.
Produsele finale nu sunt testate pe animale.



Site-ul international: Alba Botanica

Producatorul Alba Botanica garanteaza ca produsele sunt 100 % vegetariene, o parte din produse sunt vegane, celelalte contin ingrediente apicole.

Tot producatorul garanteaza ca produsele nu sunt testate pe animale.

Parerea mea personala: 
Am testat cateva produse pentru par si corp. Produsele sunt de calitate si miros placut.
As recomanda crema solara si produsele pentru par, si produsele pentru ten au recenzii online foarte bune.

Toate produsele sunt vegane. Produsele nu contin ingrediente de origine animala. Produsele finite si ingredientele nu sunt testate pe animale



Site-ul international: Attitude.

Producatorul garanteaza ca nu foloseste ingrediente de origine animala. Gasiti aceasta informatie online si cautati-o pe pachet la fiecare produs.

Deasemenea garanteaza ca produsele si ingredientele ce le intra in compozitie nu sunt testate pe animale. Si aceasta informatie o gasiti online si cautat-o pe pachetul fiecarui produs.

Parerea mea personala: 
Produsele sunt de calitate, atat cele cosmetice cat si cele de curatenie, le recomand.

  • Aubrey
O parte din produse nu contin ingrediente de origine animalaProdusele si ingredientele nu sunt testate pe animale.



Site-ul international: www.aubrey-organics.com

Toate produsele sunt certificate netestate pe animale, Leaping Bunny.

O parte din produse sunt vegane, celelalte pot contine lapte si alte produse de origine animala. Cautati aceasta informatie pe cutie sau pe site-ul producatorului (de ex acest produs este vegan).

Parerea mea personala: 
Am testat produse pentru par si sunt destul de multumita de ele. Miros placut si lasa parul moale.

O parte din produse nu contin ingrediente de origine animala, iar singurele ingredientele animale folosite in celelalte produse sunt propolis si miereToate produsele sunt certificate netestate pe animale, asta inseamna ca nici ingredientele nu au fost testate pe animale. Detin certificare bio.



Site-ul international: www.biofficinatoscana.com

Toate produsele sunt certificate netestate pe animale, Leaping Bunny.

Marea parte a produselor sunt vegane, cele ce nu sunt vegane pot contine miere sau propolis.
Produsele vegane au specificat asta pe pachet si puteti gasi aceasta informatie si pe pagina producatorului (de exemplu acest produs este vegan).

!! Ingredientele folosite provin din agricultura biodinamica. Agricultura biodinamica are la baza exploatarea animalelor, asa ca in ciuda faptulu ca ingredientele sunt vegetale, consider ca aceste porduse nu sunt vegane !!

Parerea mea personala: 
Biofficiana Toscana e una din gamele mele preferate: produse de calitate, naturale, preturi bune, miros placut si natural.
Am testat atat produse pentru par si corp cat si pentru ten.

Update:
Analizand mai bine site-ul lor am descoperit ca ingredientele provin din agricultura biodinamica. Agricultura biodinamica e o agricultira bazata pe exploatarea animalelor, practici incluse in aceasta agricultura sunt inclusiv ritualuri de genul arderea unui os.. In consecinta nu ii mai folosesc si nu ii mai recomand, si consider ca e eronat sa eticheteze produse drept vegane.
  • Badger Balm 
O parte din produse nu contin ingrediente de origine animala. Produsele sunt certificate netestate pe animale, deci nici ingredientele ce le intra in compozitie nu sunt testate pe animale.




Site-ul international: www.badgerbalm.com

Produsele sunt certificate netestate pe animale (leaping bunny). Aceasta informatie apare pe pagina lor de internet in dreptul fiecarui produs.

Din pacate, pentru a determina daca un pordus este vegan va trebui sa cititi lista de ingrediente, deoarece producatorul nu specifica.

Certificari Badger Balm.


O parte din produse nu contin ingrediente de origine animalaProdusele nu sunt testate pe animale.




Toate produse sunt vegane. Nici unul din produse nu contine ingrediente de origine animala. Produsele finale nu sunt testate pe animale, insa nu specifica nimic despre testarea ingredinetelor.


Site-ul international: www.bjobj.com

Toate produsele BJOBJ sunt vegane si netestate pe animale.

Parerea mea personala: 
Am testat pasta de dinti si apa de gura. Din pacate nu mi-au placut si nu le-as recomanda.
Insa nu am testat celelalte produse, care poate merita o sansa datorita pretului bun si faptului ca, compania producatoare e o companie vegana 100% si etica.

O mare parte din produse nu contin ingrediente de origine animala. Produsele nu sunt testate pe animale.




Site-ul international: www.barefacedbeauty.co.uk

Toate produsele sunt certificate netestate pe animale, Leaping Bunny.

O mare parte din produse sunt vegane, insa nu toate.
Cautati pe pagina producatorului si pe eticheta produsului certificarea The Vegan Society pentru a va asigura ca produsul ce doriti sa il cumparati e vegan.

Parerea mea personala: 
Nu le-am testat, insa au recenzii online foarte bune. Cu prima ocazie le voi testa.

Toate produsele sunt vegane. Nici unul din produse nu contine ingrediente de origine animala. Produsele si ingredientele nu sunt testate pe animale.




Site-ul international: www.bioplasis.com

Produsele sunt certificate netestate pe animale Leaping Bunny.

Toate produsele lor sunt vegane, nu contin ingrediente de origine animala.

  • CMD Naturcosmetik
O parte din produse sunt vegane. Produsele sunt netestate pe animale.


Site-ul international: www.cmd-natur.de

Producatorul sustine ca produsele finale nu sunt testate pe animale.
Pentru a va asigura ca produsul e vegan cititi eticheta cu ingredientele sau cautati in lista cu produse vegane.
  • Crazy Rumours
Toate produsele sunt 100% vegane si netestate pe animale. 
Vand numai balsamuri de buze simple si nuantate.

Site-ul international www.crazyrumors.com

Parerea mea personala: 
Produse de calitate cu recenzii online foarte bune. Nu le-am testat dar sunt pe lista de asteptare, si abia astept sa le incerc.
  • Dr Bronner
O mare parte din produse nu contin ingrediente de origine animala, celelalte contin ingrediente apicole. O mare parte din produse sunt vegane, insa nu toate.


Site-ul international:  www.drbronner.com

O mare parte din produse sunt vegane, certificate The Vegan Society. Balsamurile de buze si de corp nu sunt vegane. Cautati sigla vegan pe ambalajul produselor.

Parerea mea personala: 
Produse de calitate din ingrediente de calitate. Am testat sapunul solid, mi-a placut foarte mult.
  • Dr. Haushcka 
O parte din produse sunt vegane, celelalte sunt vegetariene (certificate BDHI). Documentati-va inainte de a cumpara un produs.


Site-ul international www.dr.hauschka.com
  • Douglas Naturals 
Produsele sunt certificare vegan. Compania mama vinde multe alte game necertificate.





Site-ul international:  Douglas Naturals

Produsele Douglas Naturals detin certificatea vegan The Vegan Society. Cautati sigla pe ambalaj.

Toate produsele sunt vegane cu exceptia anumitor pensule de machiaj facute din par de cal! Produsele de machiaj nu contin ingrediente de origine animala. Produsele nu sunt testate pe animale. Nu specifica nimic legat de ingrediente daca sunt sau nu testate pe animale.



Majoritatea produselor nu contin ingrediente de origine animalaProdusele nu sunt testate pe animale, nici ingredientele acestora. Detin certificare bio.




Site-ul international: www.eco-naturkosmetik.de

O mare parte din produse sunt vegane si detin certificarea Vegan Society si Cruelty Free (Leaping Bunny). Cautati pe ambalaj sigla vegan.

Parerea mea personala: 
Crema cu protectie solara mi-a placut foarte mult si as recomanda-o. Crema demachianta a fost asa si asa, nimic deosebit.
Toate produsele sunt vegane . Nu contin ingrediente de origine animala. Produsele nu sunt testate pe animale.



Site-ul international: www.everydayminerals.com

Toate produsele sunt vegane, nu contin ingrediente de origine animala.

Produsele si ingredietele acestora nu sunt testate pe animale si sunt certificate Leaping Bunny.

Parerea mea personala: 
Produse de calitate, le-as recomanda.
Am una din variantele de lip gloss si sunt foarte multumita.
Majoritatea produselor nu contin ingrediente de origine animala, celelalte sunt vegetariene. Produsele si ingredientele nu sunt testate pe animale.



Site-ul international: www.faithinnature.co.uk

Produsele vegane detin certificarea Vegan Society si Cruelty Free (Leaping Bunny). Cautati sigla Vegan Society pe pachet.

Parerea mea personala: 
Am incercat sampon, balsam si crema de fata. Samponul si balsamul nu mi-au placut pentru ca nu imi descalceau parul, insa crema de fata mi-a placut foarte mult si as recomanda-o cu incredere.

Toate produse sunt vegane. Nu contin ingrediente de origine animala. Produsele si ingredientele nu sunt testate pe animale.



Site-ul international: www.freshtherapies.com

Produsele si ingredientele acestora nu au fost testate pe animale.

Toate produsele sunt vegane, cautati aceasta informatie pe pagina producatorului, de exemplu acest produs e vegan.
Majoritatea produselor sunt vegane. Majoritatea produselor nu contin ingrediente de origine animala. Produsele si ingredientele nu sunt testate pe animale.





Site-ul international: www.greenpeople.co.uk

Produsele vegane detin certificarea Vegan Society si Cruelty Free (Leaping Bunny).

Produsele nu sunt testate pe animale. Cautati pe pachet sigla Leaping Bunny.

O mare parte din produse sunt vegane, cautati pe pachet sigla Vegan.

Parerea mea personala: 
Una din marcile mele preferate, pe langa ca ofera multe produse vegane de calitate, sunt atenti si la ingrediente si promoveaza consumul etic.
Categoric le recomand produsele.

Toate produsele sunt vegane. Nu contin ingrediente animale si nu sunt testate pe animale. 
 

Site-ul international: www.inika.com.au

Toate produsele sunt vegane: certificate vegan The Vegan Society si cruelty free de o organizatie australiana.
Majoritatea produselor sunt realizate fara ingrediente animale, un singur produs contine ceara de albine. Produsele finite si ingredientele nu sunt testate pe animale. 



Site-ul international: www.jason-natural.com

Majoritatea produselor nu contin ingrediente de origine animala (mai putin Tea Tree and Mineral Muscle Reliver Gel ce contine ceara de albine).

Produsele finite si ingredientele nu sunt testate pe animale, detin certificarea Leaping Bunny care garanteaza asta.

Parerea mea personala: 
Produse pentru corp si par foarte bune ce le-as recomanda cu incredere. Nu am testat produsele pentru ten.
Toate produsele sunt vegane. Nu contin ingrediente de origine animala. Ingredientele si produsele finite nu au fost testate pe animale.
Site-ul international: www.konjacspongecompany.com

Toate produsele sunt vegane, nu contin ingrediente de origine animala.

Produsele si ingredientele ce le intra in compozitie nu au fost testate pe animale.

  • Khadi
O parte din produse nu contin ingrediente de origine animala. Nu se specifica nicaieri daca sunt sau nu testate pe animale, insa pe pachetele multor produse scrie "vegan". Nu stiu ce sa cred in legatura cu aceasta marca. Detin certificare bio.



Site-ul international: www.khadinatural.com

Nu am gasit nicio informatie pe situl lor, dar am observat ca pe unele produse scrie "100% vegan" (vedeti imaginea).
Pe pachet nu specifica nimic in legatura cu testarea pe animale.

Parerea mea personala: 
Uleiurile miros extraordinar. Nu am testat alte produse cu exceptia unuia din uleiuri, care pe langa ca miroase foarte placut e si eficient.


Nu sunt certificati in niciun fel, insa pe site sustin ca nu testeaza pe animale si ca sunt impotriva testarii pe animale. Ofera cateva produse vegane (le poti numara pe degete). Produsele vegane le puteti identifica pe site-ul lor printr-un search dupa cuvantul "vegan".



Parerea mea personala: Certificarea Leaping Bunny care garanteaza ca un produs nu este testat pe animale este o certificare gratuita. Faptul ca marca Klorane nu detine aceasta certificare gratuita imi da de gandit, si tind sa intru la banuieli in ceea ce priveste integritatea brandului. Nu ii recomand.

O mare parte din produse sunt vegane, certificate.



Site-ul international: www.lavera.com

O mare parte din produsele vegane detin certificarea Vegan Society si NATRUE. Cautati pe pachet sigla Vegan Society, deoarece nu toate produsele Lavera sunt vegane.

Parerea mea personala: 
Am incercat cateva produse pentru par, ten si corp.
Din pacate nu prea mi-au placut, cu exceptia pastei de dinti care e una din preferatele mele.
  • Lily Lolo
O mare parte din produse nu contin ingrediente de origine animala, dar cele ce contin contin ingrediente foarte urate. Produsele si ingredientele nu sunt testate pe animale.




Site-ul international: www.lilylolo.co.uk
Site-ul romanesc: www.lilylolo.ro

Produsele nu sunt testate pe animale nici ingredientele acestora.

95% din produse sunt vegane, restul contin carmin (colorant rosu facut din gandaci), lanolina (obtinuta din lana) si ceara de albine. Cautati aceasta informatie pe ambalaj.

  • L'Erboristica Di Athena's (Athena's)  
O foarte mica parte din produse sunt vegane, poate sub 10%. Pt mine nu ar fi niciodata prima optiune. Aceeasi firma detine si gama Aloe Bio 50.

Site-ul international: L'Erboristica

Nu toate produsele sunt vegane. Produsele vegane detin certificarea Vegan OK, cautati sigla pe ambalaj.


Toate produsele sunt vegane. Nici unul din produse nu contine ingrediente de origine animala si nu sunt testate pe animale.


Site-ul international: Luna Beaute

Producatorul garanteaza ca produsele nu contin ingrediente de origine animala si nu au fost testate pe animale.


Produsele nu sunt testate pe animale. Unele produse sunt vegane altele vegetariene.




Site-ul international: www.lush.com
Site-ul romanesc: www.produsecosmeticelush.com

Lush sunt foarte verbali impotriva testarii pe animale.

Ofera produse vegane si vegetariene, cautati sau intrebari despre fiecare produs in parte inainte de a-l achizitiona.

Parerea mea personala: 
Greu de zis. As vrea sa imi placa produsele lor, dar parca nimic nu pare potriveit pentru tenul meu (din descrierea produselor, de testat nu le-am testat).
Am testat un singur produs, sapunul pentru ten sensibil si din pacate nu i-a facut deloc bine tenului meu.
As vrea sa mai incerc din produsele lor vedeta: scrubul cu migdale si sapunurile de corp.
Produsele nu sunt testate pe animale. Unele produse sunt vegane altele contin ingrediente de origine animala inclusiv lanolina.



Site-ul international: www.madaracosmetics.com

Produsele nu sunt testate pe animale.

Produsele Madara pentru buze contin lanolina si ceara de albine, deci nu sunt vegane. Crema-ulei pentru copii contine ceara de albine. Restul produselor sunt vegane.

O mare parte din produse sunt vegane. Produsele nu sunt testate pe animale. Produsele certificate vegan contin sigla One Voice portocalie, cautati-le pe acelea. Detin certificare bio.





Site-ul international: www.melvita.com

Produsele vegane detin certificarea One Voice care garanteaza ca produsul respectiv si ingredientele nu au fost testate pe animale, si ca produsul nu contine ingrediente de origine animala.

Parerea mea personala: 
Si Melvita e una din marcile mele preferate. Am folosit diverse produce pentru ten si de fiecare data am fost foarte multumita, i-as recomanda cu incredere.

O parte din produse sunt vegane. Produsele nu sunt testate pe animale. Certificare bio.



Site-ul international: www.odylique.co.uk

Produsele nu sunt testate pe animale si sunt foarte fermi pe pozitie.

O parte din produse sunt vegane, cautati pe pagina lor inainte de a achiztiona un produs. De exemplu acest produs e vegan.

Parerea mea personala: 
Crema  de fata cu trandafiri e foarte buna, nu am testat alte produse.
Detin certificare bio.



Site-ul international: www.organyc-online.com

Pentru produsele vegane cautati "Vegan" pe pachet.

Toate produsele vegane, netestate pe animale si fara ingrediente de origine animala.





Site-ul international: www.pacificabeauty.com

Toate produsele sunt vegane: fara ingrediente animale si netestate pe animale.

Parerea mea personala: 
Produsele de machiaj sunt foarte bune si au un pret foarte bun.
Cremele de corp, gelurile de dus sunt prea parfumate pentru gusturile mele, dar miros foarte foarte bine. Produsele pentru ten nu le-am incercat, dar la fel ca in cazul produselor pentru corp sunt destul de parfumate iar pentru un ten sensibil pot fi iritante.
Compania e 100% vegana, asa ca v-o recomand daca va plac produsele frumos si intens parfumate. :)

O parte din produse nu contin ingrediente de origine animala, cele ce contin ingrediente animale contin ingrediente foarte urata. Produsele si ingredientele acestora nu sunt testate pe animale.
Nu ar fi prima alegere pentru cosmetice vegane ! Alegeti companii mai etice.





Site-ul romanesc: www.paulaschoice.ro

Produsele detin certificare Leaping Bunny.

Majoritatea produselor nu contin ingrediente de origine animala, cele ce contin sunt listate aici si contin ingrediente urate: ingrediente extrase din grasime animala, colesterol, cartilagiu de rechin. lapte de bovine. E de apreciat transparenta producatorului in legatura cu aceste ingrediente.

Toate produsele vegane, netestate pe animale si fara ingrediente de origine animala.






Site-ul international: www.phbethicalbeauty.co.uk

Toate produsele sunt vegane: fara ingrediente animale si netestate pe animale.

Toate produsele vegane, netestate pe animale si fara ingrediente de origine animala.

Site-ul international: www.santaverde.de

Toate produsele sunt vegane: fara ingrediente animale si netestate pe animale certificate Leaping Bunny si The Vegan Society.

  • Sante 
O parte din produse sunt vegane. Produsele nu sunt testate pe animale.


Site-ul international: www.sante.de

O parte din produse sunt vegane, cautati pe pachet. Totusi formularea lor legata de testarea pe animale este putin ambigua. 
Produsele nu sunt testate pe animale (Leaping Bunny).Toate produse sunt vegane.



Site-ul international: schmidtsdeodorant.com

Produsele sunt certificate netestate pe animale Leaping Bunny.

Ofera numai produse vegane.

Parerea mea personala: 
Cel mai bun antiperspirant de pe planeta, vi le recomand cu incredere.
Desi pretul e ridicat se foloseste o cantitate foarte mica la o aplicare, si per total isi merita banii, mai ales daca iei in considerare ca toate produsele lor sunt vegane si compania producatoare e una etica.

  • The Body Shop  
O parte din produse sunt vegane celelalte vegetariene. Detin certificare netestat pe animale Leaping Bunny. Nerecomandat!





Site-ul romanesc: www.thebodyshop.ro

Produsele nu sunt testate pe animale, detin certificarea Leaping Bunny.

Ei spun cum ca produsele lor sunt vegetariene dar prin alte parti am citit ca nu prea e adevarat si contin ingrediente de gen lanolina, par de porc etc.. (nu stiu daca e adevarat, nu am aprofundat mai mult).
Daca chiar doriti sa cumparati un produs The Body Shop, pentru a va asigura ca produsul ce doriti sa il cumparati e vegan va trebui sa cititi foarte atent ingredientele, deoarece nu se specifica pe pachet nimic despre asta si nici online nu am gasit vreo informatie.

Body Shop sunt detinuti de L'Oreal care sunt recunoscuti ca fac teste pe animale. Pe diverse forumuri si site-uri am gasit vegani care nu cumpara niciodata de la ei in ideea de a-i boicota pe L'Oreal.

In concluzie pt mine aceasta firma e cu NU mare in fata.

O parte din produse sunt vegane (cautati pe site-ul producatorului care produse sunt vegane si care nu). Producatorul garanteaza ca nu testeaza pe animale, insa nu detine certificarea Leaping Bunny.



Site-ul international Too Faced.
Produsele pot fi achizitionate in magazinele Sephora.

O parte din produse sunt vegane clar marcate pe ambalaj (cele care nu sunt marcate nu sunt vegane). Detin certificare netestat pe animale Leaping Bunny.



Site-ul international UD.
Pot fi achizitionate in magazinele Sephora.

O mare parte din produse sunt vegane certificate The Vegan Society.





Site-ul international: www.urtekram.com

Produsele detin certificarea vegan The Vegan Society. Nu am inteles daca toate produsele lor sunt vegane sau doar o parte, asa ca pt a fi siguri cautati simbolul pe pachet.

Parerea mea personala: 
Produse naturale si de calitate. Am avut 2 sampoane si am fost foarte multumita de ele.




O parte din produse sunt vegane, celelalte vegetariene (detin certificare BDIH), documentati-va inainte de a cumpara un produs.. Produsele nu sunt testate pe animale.
Site-ul international: weleda.com

Produsele Weleda sunt fabricate in Germania, nu sunt testate pe animale si nici ingredientele ce le intra in compozitie nu sunt testate pe animale.
Certificarea bio BDIH nu permite ca aceste produse sa contina ingrediente obtinute prin cruzime fata de animale sau obtinute de la animale moarte, in consecinta toate produsele lor sunt vegetariene. Ofera si produse vegane.

COSMETICE si PRODUSE ROMANESTI



Ingrediente cosmetice: uleiuri, unturi, baze pentru crema si lotiuni, etc... 
Majoritatea ingredientelor sunt vegane, dar vand si ingrediente de origine animala. Sunt si importatori ai unor marci de detergenti vegani de calitate.

Parerea mea personala: 

Produse de calitate la pret bun. Nu am incercat niciodata sa ii contactez.

Produsele vegane sunt clar marcate pe ambalaj.

Daca aveti intrebari in legatura cu un produs contactati-i cu incredee, va vor raspunde si va vor lamuri.
De cate ori i-am contactat mi-au raspuns prompt si transparent, asa ca ii recomand cu incredere. Cautati produsele vegane, care nu contin produse apicole.

Sunt o firma mica din Oradea ce produc manual cosmetice naturale.

Parerea mea personala: 

Produse de calitate. Mici producatori interesati de impactul ecologic. Haideti sa-i sustinem si sa ii mai tragem de urechi ca nu ofera si mai multe produse vegane.

Parerea mea personala: 

O lunga perioada am fost fan al produselor. Am apreciat transparenta cu lista de ingrediente la vedere.

Acum nu mai sunt asa sigura deoarece am descoperit ca lista e incompleta si nu specifica pt fiecare ingredient daca e de origine vegetala sau naturala.

Le-am trimis mai multe emailuri la care nu mi-au raspuns ba chiar au fost si emailuri la care am primt raspunsuri fugitive si ambigue.





I-am descoperit recent, inca nu am o parere despre ei si nici nu am incercat sa ii contactez.
Comercializeaza produse cosmetice fabricate manual, din ingrediente naturale.
Am observat ca unele produse contin miere, cititi ingredientele pentru a sti daca produsele ce doriti sa le cumparati sunt vegane sau nu.


Cosmetice naturale realizate manual. Cititi ingredientele pentru a gasi produsele vegane.
Nu stiu daca glicerina e de origine vegetala sau animala.

Nu le cunosc produsele si nu i-am contactat.


Produc manual sapunuri 100% naturale. Nu utilizeaza ingrediente de origine animala cu exceptia sapunului cu galbenele ce contine miere.
Am apreciat promptitudinea cu care mi-au raspuns la email si transparenta.
Ii recomand cu incredere. Aici puteti urmari un filmulet despre procesul de productie.

Nu le cunosc produsele si nu i-am contactat.
Nu le cunosc produsele si nu i-am contactat.

Parerea mea personala: 

Se lauda cat sunt de naturali... dar naturala e si lanolina (extrasa din lana de oaie), glicerina (extrasa sin oase si tendoane), carminul (gandaci rosii zdrobiti), extrasul de cartilaj de rechin (foarte folosit in industria cosmetica) si alte extracte naturale din grasime animala.

Nu stiu voi cum sunteti, dar eu chiar nu imi doresc grasime animala in par, pe fata sau pe corp.. Pe langa dezgustul ce il simt in acest joc de imaginatie, ma dezgusta si mai mult profanarea cadavrului unui biet animal necajit, nevinovat, exploatat si omorat pt ca noi sa ne dam cu crema ?! :( Nu, multumesc!

Le-am scris multe mailuri celor de la Vivanatura, i-am intrebat daca folosesc ingrediente de origine animala si in ce produse le folosesc pt a sti sa le evit... 80% din mailuri au ramas fara raspuns.
Urat din partea lor. In consecinta eu nu am de gand sa mai cumpar vreodata produsele lor. 
As fi apreciat un raspuns sincer, poate 95% din produse contin ingrediente animale, nici o problema, contiuam sa le cumpar pe celelalte 5%.

Un producator dubios de misterios si lipsit de trasparenta.


DETERGENTI VEGANI



  • Attitude - Toate produsele sunt vegane.

Producatorul garanteaza ca nu foloseste ingrediente de origine animala. Gasiti aceasta informatie online si cautati-o pe pachet la fiecare produs.

Deasemenea garanteaza ca produsele si ingredientele ce le intra in compozitie nu sunt testate pe animale. Si aceasta informatie o gasiti online si cautat-o pe pachetul fiecarui produs.

Parerea mea personala: 
Ii folosesc si ii recomand. Una din marcile mele preferate pentru produse de curatenie.

  • Biolu - Toate produsele sunt vegane

Biolu detine certificarea Vegan OK pentru toate produsele ce le comercializeaza.

Parerea mea personala: 
Ii folosesc si ii recomand. Una din marcile mele preferate pentru produse de curatenie.

  • Biopuro  - Toate produsele sunt vegane, certificate Vegan OK

Biopuro detine certificarea Vegan OK.

Parerea mea personala: 
Ii folosesc si ii recomand. Una din marcile mele preferate pentru produse de curatenie.
  • Ecover - Majoritatea produselor sunt vegane cu exceptia detergentului de vase cu musetel si galbenele

Puteti citi mai multe aici.

Produsele detin certificarea netestat pe animale - cruelty free Leaping Bunny.

Parerea mea personala: 
Ii folosesc dar nu pot spune ca sunt preferatii mei. Au preturi destul de bune.

Parerea mea personala: 
Ii folosesc si ii recomand. Una din marcile mele preferate pentru produse de curatenie.

  • Sodasan - Toate produsele sunt vegane.

Sodasan detine certificarea Vegan Society.

Parerea mea personala: 

Ii folosesc dar nu sunt preferatii mei, din pacate.
  • Sonnet - Majoritatea produselor sun vegane cu exceptia detergentului pentru lana si a sapunului Gall lichid si solid, si a detergentului pentru podele.

Produsele Sonnet vegane detin certificarea Vegan Society.

Almacabio sunt certificati Vegan OK.

MAGAZINE unde gasiti aceste produse in Romania


Urmatoarele magazine online sau nu, ofera produse vegane.

Atentie, deoarece unele site-uri si magazine includ la categoria vegan si produse care nu sunt vegane, din neatentie banuiesc.








  • Endea Soap - cosmetice naturale, hand made, majoritatea vegane (celelalte contin produse apicole si ulei de palmier)

  • Elemental - ape florale, unturi, uleiuri, ingrediente cosmetice de origine vegetala si animala
















FRUMUSETE FARA CRUZIME in ROMANIA




Comentarii

  1. Multumesc pentru informatii. De curand am aflat despre testarea pe animale, cred ca aveam si inainte o vaga idee dar nu stiam ce presupune. Acum incerc sa schimb totul in casa, de la detergent pana la rimel si informatiile astea chiar ma ajuta.

    RăspundețiȘtergere
  2. Stie cineva despre produsele Nature Spirit,o firmulita mica din Bucuresti,care spune ca toate produsele lor,sunt naturale,desi nu sunt certificate de catre un organism.

    RăspundețiȘtergere
  3. Daca cineva a folosit ceva produse din gama asta(au vreo 6-8 produse)iar firma e din 2013,rog sa imi spuna si mie parerea lui.Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu le cunosc produsele, nici nu auzisem de aceasta firma.
      Producatorul nu are pagina de internet proprie, dar le-am gasit produsele intr-un magazin online ce comercializeaza cosmetice.
      Contin produse apicole (ceara) si inca cateva ingrediente care pot fi de origine animala sau vegetala.
      Ingredientele listate de ei sunt intr-adevar naturale.
      Totusi nu le-as recomanda atata vreme cat nu specifica clar sursa anumitor ingrediente (animala sau vegetala), si cata vreme nu au o politica transparenta.

      Ștergere
    2. Mda....ai dreptate,traim in era internetului si ei nu au un site propriu,din datele de pe net,e o firmulita,cu 1 singur angajat,in sectorul 4 Bucuresti,numai sa fie in produse si ce scrie pe lista.Astia seamana un pic cu cei de la Sabio,dupa cum ziceai,pe site,ca nici ei nu au o politica transparenta.

      Ștergere
    3. De cateva zile,ma gandeam la niste pietre de alaun(dar sa fie veritabile),ca am inteles ca cei de la Texacom(sunt de provenineta China),ca pret e atractiv,in jur de 15 lei iar cei de la Element,o vand cu 10 lei,celelalte din straintate,sunt mai scumpe,unele ajung si la 50 lei,certificate,cum ar fii Allo Nature 53 lei.Ce zici,care sunt mai veritabile?!

      Ștergere
    4. Daca te tenteaza mult produsele lor scrie-le un email sau da-le un telefon (poate au pe cutie o adresa de contact, sau cere-o de la un magazin naturist - banuiesc ca le-ai vazut undeva cand ai pus ochii pe ele).
      Piatra de alaun am incercat decat de la Mayam si nu a fost excelenta. Nu am incercat alta varianta, nu stiu daca problema a fost producatorul sau pur si simplu piatra de alaun nu mi se potriveste.
      Din antiperspirantele ce le-am incercat Schmidt Deodorant e de departe cel mai bun. Vine intr-un borcanel cu aplicator, si e mai ciudat de aplicat pentru ca trebuie intins cu mana. E foarte eficient, 100% natural si vegan, dar cam scump, 50 lei borcanul care tine in jur de 3-4 luni.
      Am vazut ca unii producatori romani comercializeaza ceva similar la preturi mai bune, dar nu am incercat variantele autohtone.

      Ștergere
    5. Am inteles,multumesc.Decat sa cumparam ceva ,poate fals,mai bine,mergem pe variante sigure si un pic mai scumpe.

      Ștergere
  4. dar produsele Gerovital sunt testate pe animale?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Gerovital, Farmec, Ana Aslan, Aslavital, Aslamed, Doina, Athos, Obsesie sunt toate produse de Farmec Romania.

      Am verificat pagina lor de internet si spun ca nu testeaza pe animale deoarece e interzis prin lege, insa legea impotriva testarii exista abia din 2013 si nu mentioneaza daca inainte de asta au testat sau nu pe animale: https://www.farmec.ro/intrebari-frecvente/1.html

      De asemenea, nu mi-e clar daca au exportat sau exporta in China (online am gasit informatii contradictorii), deoarece pana acum 1 an in China era obligatorie testarea pe animale pentru orice produs cosmetic.

      In plus, folosesc ingrediente de origine animala, lucru care pentru mine ii elimina din start.
      Acesta e motivul pentru care nu am sapat prea mult in legatura cu produsele Farmec.
      Pe pagina lor spun asa "Gama Gerovital Plant nu este o gamă organică, eco, pentru că nu toţi ingredienţii folosiţi provin din surse vegetale"
      https://www.farmec.ro/club-farmec/informatii-utile/o-scurta-lectie-despre-ingrediente--eid189.html

      Daca va plac mult produsele lor, v-as sfatui sa le scrieti si sa le adresati aceste intrebari.
      E posibil chiar sa ofere cateva optiuni de produse vegane (netestate pe animale si fara ingrediente de origine animala), dar cum v-am spus, eu caut firmele axate pe ideea de produse vegane si fara cruzime, iar Farmec nu face parte din aceasta categorie, motiv pentru care nu le-am studiat oferta mai pe larg.

      Totusi nu as avea mari sperante, navigand pe pagina lor realizez ca sunt constienti ca exista o piata de desfacere pentru produse vegane, pe care o ignora si nu o iau in considerare.

      Daca le scrieti va rog sa ne spuneti si noua concluziile :) Am sa le scriu si eu un email si revin dupa ce imi raspund.

      O zi frumoasa :)

      Ștergere
    2. Eu am folosit cateva produse de la ei dar nu sunt cine stie ce,in plus,au la chimicale pe ele,la greu,unele produse sunt la un nivel mediu,usor peste mediu sau sub medie,unele sunt la preturi c-am rdicate si nu isi merita banii.

      Ștergere
  5. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In ce priveste firma romaneasca Elemental,de la unele recenzii,de pe net,se zice ca ar folosi produse chinezesti,mai ale piatra aia de alaun.Am fost putin interesat de aceasta firma dar unele recenzii si preturile lor,destul de mici,in comparatie cu alte produse din occident,certificate,m-au facut sa renunt la achizitionarea unor produse de la ei.

      Ștergere
    2. Elemental nu e o firma romaneasca: www.elemental.eu

      Eu am folosit de la ei diverse si mi-au placut (ape florale si uleiuri), dar nu m-am documentat prea mult. M-am gandit ca preturile scazute se datoreaza faptului ca vand in cantitati mari - dar cum ziceam, nu m-am documentat prea mult.

      Unele din produsele Mayan/Elemental sunt certificare organic iar in acelea as avea totusi incredere pentru ca certificarile au totusi niste criterii.

      Ca idee generala multe din ingredientele certificare organic ce se vand in UE provin din afara UE (uleiul de argan de exemplu provine in mare parte din Maroc, ulei de cocos si unt de cacao clar nu au cum sa provina din UE pt ca aici nu se produce asa ceva, cum e si cazul extractelor de cafea si ceai verde, si multe alte ingrediente provin din China, Asia, Africa, State etc..).

      Ștergere
  6. Referitor la sapunurile DEJA VU,cred ca ar trebui retrogradati putin,ca nu toate sunt 100 % naturale,cel ptr par,de pilda,contine SODIUM COCO SULFATE,un ingredient cu risc mediu de dauna(deci nu e o firma chiar etica),e vorba de cel cu urzica si ricin.....

    RăspundețiȘtergere
  7. Buna ziua,am accesat acest site de nu stiu cate ori pentru a ma documenta si ajuta in același timp pentru a găsi produse cosmetice netestate pe animale,de aici am învățat ca netestate pe animale nu înseamnă ca nu conțin produse de origine animală .. Am căutat multe nopți la rând Branduri pe care le găsesc in magazinele mari si care nu își testează produsele pe animale,am întrebat,dar nu sunt sigura de răspunsul unora dintre ei. Am trimis mesaje pe Facebook referitor la testarea pe animale următoarelor Branduri: Cosmetic Plant(dupa denumirea Brandului pare a fi totul din plante,am primit un răspuns destul de sec"buna ziua,nu,produsele noastre nu sunt destate pe animale",al doilea Brand NYX(am primit un răspuns mai detaliat,este inscripționat pe toate produsele "cruelty free",al treilea Brand e Palmer's(are niste creme de corp cu cocos senzaționale,am zis sa ma interesez inainte sa cumpăr,am primit un răspuns la fel ca la NYX,este cruelty free),iar ultimul Brand la care am trimis mesaj a fost Farmec in care am primit cel mai detaliat răspuns,bucurându-se ca ma interesez cum sunt testate produsele lor,mi-au spus ca au încetat testarea pe animale încă din 1992. Acum vreau sa va întreb? Ce părere aveti ? Am mai găsit câteva Branduri care par a nu fi testate pe animale, All Nature, Herbagen.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult pentru aceste informatii foarte utile!
      Ma pun sa analizez fiecare marca si am sa le includ in lista :)

      Alexandta

      Ștergere
  8. Chat Conversation Start
    Health/Beauty
    SUN 10:51PM
    Eu: buna seara!
    am observat ca pe produsele dumneavoastra scrie ca sunt testate dermatologic, dar nu si pe animale
    pe ce sunt testate produsele?
    sau pe cine?
    va multumesc

    VivaNatura: Bună seara, din exprimare se înțelege că produsele au fost testate pe pielea umană, chiar dacă și oamenii fac parte din categoria animalelor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru informatie!
      Exista mai multe metode de testare mult mai sigure decat testele pe animale. De exemplu pe piele umana crescuta in laborator sau pe voluntari umani. Testele pe animale nu sunt sigure si sunt inumane.

      Ștergere
  9. Ce minunăţie de Blog! Îţi mulţumesc! De două săptămâni mă tot documentez despre asta (deşi sunt vegetariană de 6 ani) şi a fost foarte greu să găsesc produse bune şi netestate pe animale. Am schimbat tot de la spumă de păr, şamponm make-up la tampoane! La parfum a fost cel mai greu pentru că foloseam Carolina Herrera de 11 ani, am ajuns însă la L'Occitaine. Afirmă că ei nu fac teste pe animale dar din păcate vând în China şi acolo ei testează produsele, firma aceasta luptă pentru schimbarea legilor în China, măcar asta este de apreciat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc! Nu am mai contribuit la blog de o vreme pt ca ma ocup de un proiect nou www.veganinromania.ro, te astept acolo! :)

      Ștergere

Trimiteți un comentariu