Produse vegetale din soia (marca Iezeress)







Produs:

Produse vegetale din soia de la Iezeress.

Certificări:

Nu au.

Recenzie produs:

Produsele Iezeres ce le-am testat au fost foarte delicioase.
Totusi, de cand ma interesez sa evit uleiul de palmier am constatat cu dezamagire ca majoritatea produselor lor contin ulei de palmier.

Nu cumparati niciodata ulei de palmier si cautati pe cat posibil produse fara ulei de palmier.
Producerea uleiului de palmier (foarte folosit in produsele procesate si la fastfooduri pentru a praji) duce la deforestare, distrugerea habitatelor urangutanilor si a altor specii aflate deja in pericol.
Aici gasiti multe linkuri si articole despre acest produs macabru si non vegan dupa parerea mea.

Preț și cantitate:

Preturile de la magazinele Enigma din Timisoara:
Tofu:  5-6-7 lei
Iaurt: 3-4-5 lei
Mezeluri vegetale: intre 5-8 lei

Producător și distribuitor în România. De unde se poate achiziționa:

Enigma (Timisoara)

Producator: Iezer

Sanatos:

Mezelurile vegane sunt mai sanatoase decat mezelurile sau produsele de origine animala.
Aceste produse de la Iezeress nu par cele mai sanatoase optiuni de mezeluri vegetale de pe piata, insa sunt mai sanatoase decat orice varianta de mezel din carne si bineinteles mai lipsite de cruzime impotriva animalelor.

Cand spun ca sunt mai sanatoase ma bazez pe studiul publicat in 2015 de Asociatia Mondiala a Sanatatii (World Health Organisation) care avertizeaza ca orice tip de carne rosie sau procesata sunt cancerigene.
Daca doriti sa cititi acest studiu il gasiti la urmatoarele linkuri:
In legatura cu produsele Iezeress as adauga:
Tofu si iaurtul din soia sunt foarte sanatoase. Unele iaurturi din soia au gust intens de soia, in acest caz daca nu va plac puteti adauga sirop si fructe din compot, sau un inbdulcitor lichid din agave si fructe proaspete.

Ingrediente sub semnul întrebării. Produsul poate conține urme de ingrediente de origine animală:

Nu au.
Mai multe informatii despre ingrediente puteti gasi aici (in limba engleza).

Informații suplimentare:


Comentarii

  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  2. Mi se pare absurd sa spui ca e mai sanatos sa mananci E-uri decat produse provenite de la animale. :)) Acum pe bune, si eu sunt vegana si e okey sa aperi animalele, dar de aici pana la ce ai scris, e cale lunga. :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna! Ma bucur ca ai intrebat. Si felicitari pentru alegerea de a fi vegana! :)

      Sa iti raspund acum la intrebare.
      Tocmai de asta am introdus categoria "Sanatos" pentru a clarifica daca un produs e sanatos sau nu, pentru ca un produs vegan (fara ingrediente de origine animala), cum ai zis si tu, nu e neaparat si un produs sanatos (vezi exemplele clasice: Coca Cola, biscutiii Oreo, cartofii prajiti, toate produse vegane si indiscutabil nesanatoase).
      Multe persoane devin vegane pentru ca au auzit ca e mai sanatos dar nu inteleg ca un produs vegan nu e neaparat un produs mai sanatos (insa poate fi!).

      Legat de mezeluri, de ce am mentionat ca aceste produse pe baza de plante sunt mai sanatoase decat mezelurile pe baza de carne (si nu am detaliat, dar am sa fac asta cu ocazia comentariului tau): ma bazez pe acel studiu ce a aparut anul trecut care clasifica produsele procesate din carne drept cancerigene.
      Produse procesate din carne sunt: mezeluri, orice produs afumat sau conservat prin conservanti naturali, artificiali, saramura, afumare etc.. pe scurt orice produs din carne care nu e proaspat si a fost conservat prin orice metoda de conservare.
      Nu stiu daca ai auzit de studiul respectiv, de asta am sa-l postez aici:
      http://scienceblog.cancerresearchuk.org/2015/10/26/processed-meat-and-cancer-what-you-need-to-know/
      http://www.iarc.fr/en/media-centre/pr/2015/pdfs/pr240_E.pdf
      http://www.iarc.fr/en/media-centre/iarcnews/pdf/Monographs-Q&A_Vol114.pdf

      As mai dori sa adaug (ceva ce proababil stii deja, dar e posibil ca altii care vor citi comentariul sa nu stie) si anume ca veganismul e un stil de viata care cauta sa excluda exploatarea animalelor, ca baza morala si filozofica nu face referire la dieta si nu impune limitari in genul sa mananci numai produse integrale si sanatoase.
      Insa, avand in vedere ca pentru a fi un real ajutor pentru animale trebuie sa fim sanatosi si sa avem grija de noi (fizic si psihic) consider ca trebuie sa ne informam in legatura cu ceea ce mancam si sa incercam sa ne hranim organismul cu produse integrale si de calitate.

      Totusi pentru ca suntem oameni si de multe ori avem dorinte irationale :P (de exemplu dorinta irationala de a manca toata inghetata din frigider). Daca acest lucru de aduce un comfort psihic de ce sa ne negam o mica placere? (totusi ar fi bine sa nu mancam 1 kil de inghetata o data!!) :)
      Deci dupa parerea mea, si inclusiv parerea unor nutritionisti vegani de renume (Jack Norris si Genny Messina veganhealth.org) e ok si recomandat ca din cand in cand sa ne permitem aceste mici placeri ale vietii: ciocolata, inghetata, salam vegetal.
      In privinta salamurilor si carnii vegetale Jack Norris si Ginny Messina sustin chiar ca aceste produse pot aduce un plus de proteine in dieta noastra.

      Sper ca ti-am raspuns la intrebare.
      Daca mai ai comentarii sau intrebari nu ezita sa le scrii.

      Sper ca blogul ti-e de folos si te poti inspira de aici (am inclus si multe produse sanatoase cat si produse de ingrijire si detergenti).

      Alexandra

      Ștergere

Trimiteți un comentariu